Vruchtentaart zoals bij de (goede) bakker.

8
60 min
Nagerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Ik voer hem in om het recept niet kwijt te raken, want deze taart was enorm lekker. Te maken met aardbeien, of ander seizoensfruit naar keuze. Niet moeilijk voor een prachtig resultaat.
  • 2 Zanddeeg bodem:
  • 3 250 gr bloem
  • 4 125 boter
  • 5 1 ei
  • 6 80 g suiker
  • 7 1 snuf zout
  • 8 crème patissière:
  • 9 1/2 l melk1
  • 0 4 eidooiers1
  • 1 100 g suiker1
  • 2 1 vanillestokje of 1 tl extract1
  • 3 30 g bloem1
  • 4 snufje zout1
  • 5 750 g fruit naar keuze, gesneden1
  • 6 een handvol geschaafde amandelen1
  • 7 Om af te werken:1
  • 8 1 zakje taartina (gelei) of enkele el vruchtengelei zonder fruitstukjes1
  • 9 Hulpmiddelen 2
  • 0 Deegrollertaartvorm 30 cm
    Voorbereiding
    Doe voor het zandeeg alle ingredienten in de keukenrobot en laat kort draaien tot de ingredienten vermengd zijn. Vorm een bol van het deeg en laat een 1/2 uur rusten. (of kneed snel met de hand tot een samenhangend deeg) voor de crèeme patissière:Klop de eidooiers flink schuimig met de suiker, eventueel met de mixer, het mengsel moet bleekgeel worden.Voeg vervolgens de bloem toe en roer goed.Breng de melk apart aan de kook met het vanillestokje. Giet de warme melk in één keer bij het eimengsel, meng goed en doe het geheel vervolgens weer over in de pan.Breng aan de kook en laat 4-5 min pruttelen onder constant roeren zodat de crème niet aanbakt. De crème wordt licht dikker, alhoewel ik me in dit stadium steeds afvraag of hij niet te vloeibaar zal blijven. Vertrouw erop: bij het afkoelen wordt hij pas echt stevig.Doe de crème over in een kom en plaats deze kom in koud water om het geheel snel af te koelen en velvorming te voorkomen.
    Voorbereiding
    swijzeRol het deeg uit met een deegroller op een bebloemd oppervlakte, doe het deeg daarna over in een met bakpapier en boter beklede taartvorm. Werk de randen netjes af.Bak het deeg `blind`: doe een stukje bakpapier op het deeg en leg daarop een goed handvol peulvruchten zodat het deeg niet gaat rijzen. Bak ong 15 min op 180 graden. Haal dan het papier en de peulvruchten eraf en laat nog een of twee minuutjes bakken zodat ook de bodem krokant wordt. (niet te donker laten kleuren!)Haal de taart uit de oven en laat een 1/2 uur afkoelen.Rooster de amandelschilfers lichtbruin, doe ze op de taartbodem. Spreid vervolgens de crème patissière zo regelmatig mogelijk uit.Garneer met het gekozen fruit.Volg de aanwijzingen op het pakje taartina of laat de gelei smelten in een pannetje en giet dit voorzichtig met een eetlepel over het fruit zodat het geheel met een glanslaagje wordt bedekt.ServeertipsMooi bij de koffie, als dessert en bij ieder feest!

Vruchtentaart zoals bij de (goede) bakker. is een recept van Solo Open Kitchen

Dit vind je misschien ook lekker

Optimel kwarktaart van Sonja Bakker
20 min-
Bekijk recept
Fantasiesalade Van Sonja Bakker
0-10 min -
Bekijk recept
Brioche van een vlaamse bakker
Bekijk recept
Slanke Kwarktaart Van Sonja Bakker
20-30 min -
Bekijk recept

Kirans Afrikaanse vruchtentaart
2 uur-
Bekijk recept
Open vruchtentaart met vier soorten fruit
1u12 min Nagerecht
Bekijk recept
Vruchtentaart Met Honing En Amandelen
20-30 min -
Bekijk recept
Vruchtentaart Met Havervlokken
30-60 min - Voorgerecht
Bekijk recept