Roomkaastaart

8
90 min
Nagerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Bodem
  • 2 Smelt de boter en verkruimel de koekjes. Meng de koekkruimels met de boter. Vet de springvorm in en bekleed de vorm met plasticfolie. Druk het mengsel in de vorm tot een bodem van circa 0,5 centimeter dik met een opstaande rand van circa 4 centimeter.
  • 3 Vulling:
  • 4 Week de gelatine in ruim koud water. Klop de room met de suiker tot yoghurt dikte. Meng de roomkaas met de vruchtenpuree en laat op kamertemperatuur komen. Verwarm een pan en los hierin de geweekte gelatine met aanhangend water op. Meng de gelatine door de roomkaas en spatel de room erdoor. Schenk de vulling in de springvorm en laat minimaal 2 uur opstijven in de koelkast.
  • 5 Gelei:
  • 6 Week de gelatine in een kom met ruim koud water. Verhit het water, sap van de citroen, kurkuma, vruchtvocht en suiker in een pan tot de suiker is opgelost. Zet het vuur uit en voeg jam en de uitgeknepen gelatine toe. Roer goed door. Schenk de gelei, terwijl de taart nog in de vorm zit, over de bovenkant van de taart. Laat de gelei minstens 1 uur opstijven in de koelkast.

Roomkaastaart is een recept van Solo Open Kitchen

Dit vind je misschien ook lekker

Ananas-roomkaastaart
1 uur-
Bekijk recept
Roomkaastaart met groenten en tijm
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Sinterklaas roomkaastaart met speculaas
30 min Bijgerecht
Bekijk recept
ROOMKAASTAART
Langer dan 2 uur -
Bekijk recept

Ananas-roomkaastaart
1 uur-
Bekijk recept
Roomkaastaart met groenten en tijm
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Sinterklaas roomkaastaart met speculaas
30 min Bijgerecht
Bekijk recept
ROOMKAASTAART
Langer dan 2 uur -
Bekijk recept