Zoek
Smoutebollen
4
30 min
Solo Open Kitchen
Nagerecht
0
sterren op basis van
0
stem(men)
Ingrediënten
500 gram patisseriebloem
1/2 liter melk
2 eieren
30 gram verse gist
2 el suiker
bloemsuiker
zout
frituurolie
Bereiding
1
Verwarm de melk op een zacht vuurtje tot ze lauw is.
2
Los de gist samen met 1 eetlepel suiker op in een kopje lauwe melk.
3
Doe de rest van de melk bij de bloem. Klop stevig tot een glad beslag. Doe er dan ook de gistmelk bij en meng goed.
4
Splits de eieren. Roer de dooiers los met een snuifje zout en 1 eetlepel suiker. Meng ze door het beslag.
5
Klop de eiwitten stijf tot het schuim in pieken rechtop staat. Spatel de eiwitsneeuw luchtig door het beslag.
6
Dek de kom af en laat het beslag 15 minuten rijzen.
7
Schep 1 of 2 eetlepels van het beslag (dat niet meer vloeibaar mag zijn) in de frituurolie.
8
Bak de smoutebollen goudgeel, terwijl je ze met een schuimspaan voortdurend omdraait.
9
Laat de smoutebollen uitlekken op keukenpapier. Bestrooi ze met bloemsuiker.
Smoutebollen is een recept van
Solo Open Kitchen
Dit vind je misschien ook lekker
Smoutebollen
20-30 min -
Voorgerecht
Bekijk recept
Smoutebollen eenvoudig
30 min
Nagerecht
Bekijk recept
Smoutebollen
30 min
Nagerecht
Bekijk recept
Smoutebollen
0 min
Bekijk recept
Smoutebollen eenvoudig
30 min
Nagerecht
Bekijk recept
Smoutebollen
30 min
Nagerecht
Bekijk recept
Smoutebollen
20-30 min -
Voorgerecht
Bekijk recept
Smoutebollen
0 min
Bekijk recept