Smoutebollen

4
30 min
Nagerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Verwarm de melk op een zacht vuurtje tot ze lauw is.
  • 2 Los de gist samen met 1 eetlepel suiker op in een kopje lauwe melk.
  • 3 Doe de rest van de melk bij de bloem. Klop stevig tot een glad beslag. Doe er dan ook de gistmelk bij en meng goed.
  • 4 Splits de eieren. Roer de dooiers los met een snuifje zout en 1 eetlepel suiker. Meng ze door het beslag.
  • 5 Klop de eiwitten stijf tot het schuim in pieken rechtop staat. Spatel de eiwitsneeuw luchtig door het beslag.
  • 6 Dek de kom af en laat het beslag 15 minuten rijzen.
  • 7 Schep 1 of 2 eetlepels van het beslag (dat niet meer vloeibaar mag zijn) in de frituurolie.
  • 8 Bak de smoutebollen goudgeel, terwijl je ze met een schuimspaan voortdurend omdraait.
  • 9 Laat de smoutebollen uitlekken op keukenpapier. Bestrooi ze met bloemsuiker.

Smoutebollen is een recept van Solo Open Kitchen

Dit vind je misschien ook lekker

Smoutebollen
20-30 min - Voorgerecht
Bekijk recept
Smoutebollen eenvoudig
30 min Nagerecht
Bekijk recept
Smoutebollen
30 min Nagerecht
Bekijk recept
Smoutebollen
0 min
Bekijk recept

Smoutebollen eenvoudig
30 min Nagerecht
Bekijk recept
Smoutebollen
30 min Nagerecht
Bekijk recept
Smoutebollen
20-30 min - Voorgerecht
Bekijk recept
Smoutebollen
0 min
Bekijk recept