2 Klop het ei en de eierdooiers, de suiker en een snuifje zout met een mixer tot een schuimige massa, roer er de gezeefde bloem en de gesmolten afgekoelde hoeveboter doorheen.
3 Schil de appelen en verwijder de klokhuizen en verdeel ze in vieren.
4 Boter een geschulpte taartvorm van +/- 27 cm diameter en 4 cm hoog in met solo vloeibaar en bestuif met bloem, verwijder overtollige bloem.
5 Schenk de karamel op de bodem en leg er de appelsschijfjes in (1 enkele laag), bestrooi met chocoladeschilfers en schenk er de eivulling over.
6 Leg het kruimeldeeg op de vulling en stop de randen goed in zodat alles goed bedekt is, maak met een aardappelmes een kleine inkeping in het midden van het kruimeldeeg.
7 Plaats de taart ongeveer 50 minuten in een voorverwarmde oven op 190°.
8 Neem de taart uit de oven en plaats er een groot plat bord op, draai de taart om.