Marokkaans appeldessert (pastilla) met brickdeeg

4
30 min
Nagerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Verwarm de oven voor op 170°C. Week de rozijnen een kwartiertje in water. Giet ze af en laat ze goed uitlekken.
  • 2 Haal de vellen brickdeeg uit de verpakking en rol ze open. Neem een lage ronde bakvorm, leg hem op de brickvellen en snijd de hoeken eraf, zodat je ronde vellen overhoudt.
  • 3 Schil de appels, verwijder het klokhuis en snijd ze in stukjes. Doe 2 eetlepels Solo vloeibaar in een antikleefpan en zet ze op een zacht vuurtje. Voeg er de appelblokjes aan toe, samen met de suiker, de kaneel, de xèresazijn en enkele druppels oranjebloesemwater. Laat een kwartier al roerend stoven en voeg daarna de uitgelekte rozijnen toe. Laat nog twee minuutjes verder stoven en laat afkoelen.
  • 4 Bekleed twee bakplaten met bakpapier. Borstel de brickvellen in met wat Solo vloeibaar en leg ze naast elkaar op het bakpapier. Bak ze een vijftal minuutjes goudbruin in de oven. Laat ze drogen en afkoelen op keukenpapier.
  • 5 Rooster de amandelschilfers goudbruin in een droge koekenpan.
  • 6 Maak de pastilla. Neem hiervoor opnieuw de lage ronde bakvorm. Leg op de bodem een vel gebakken brickdeeg en smeer er een laagje van het appelmengsel op. Leg hierop opnieuw een vel brickdeeg en een laagje appel. Sluit af met een vel brickdeeg. Strooi hier bovenop de geroosterde amandelschilfers.

Marokkaans appeldessert (pastilla) met brickdeeg is een recept van Solo Open Kitchen

Dit vind je misschien ook lekker

Vis met pesto en couscous in krokant jasje
Bekijk recept
Krokante sigaren met spinazie en feta
20 min Snack
Bekijk recept
Briouats met groenten
20 min Snack
Bekijk recept
Krokante groenten
20 min Voorgerecht
Bekijk recept

Visskewers met een marinade van gekonfijte citroen, gekonfijte citroendip en citroensalsa
30 min-
Bekijk recept
Kiptajine met wortel en courgette & Tajine met gamba’s
1 uur-
Bekijk recept
Salade van kikkererwten op z’n Marokkaans
15 min Bijgerecht
Bekijk recept
Marokkaans gekruide Lamsfilet, saus met koriander en harissa
15 min Hoofdgerecht
Bekijk recept