PH SOS Piet - Amandelcake met chocoladeglazuur

4
60 min
Nagerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 CAKE - smelt de boter in een steelpannetje - doe de suiker en de eieren in een kom en mix tot het schuimig wordt - giet de gesmolten boter hierbij en roer door met een garde - voeg de bloem toe en roer door - doe het bicarbonaat bij het amandelpoeder, roer even door en voeg bij het deeg - doe de amandelessence erbij en roer nog even zachtjes door met een garde - beboter en bebloem de cakevorm en giet het deeg erin - zet dit in een voorverwarmde oven van 180°C, gedurende 40 min - haal de cake uit de oven en laat goed afkoelen CHOCOLADEGLAZUUR - smelt de chocolade samen met de room in een steelpannetje op een zacht vuurtje, terwijl je goed blijft roeren - wanneer de chocolade gesmolten is, voeg dan de suiker en glucose toe - doe de boter erbij en roer goed door - giet de chocoladeglazuur over de cake en laat afkoelen
  • 2 Tips
  • 3 CAKE Laat de boter volledig smelten Gebruik meer eieren en minder amandelpoeder Klop de eieren goed luchtig CHOCOLADEGLAZUUR Smelt de chocolade samen met de room op een zacht vuur Geen bruine suiker gebruiken, wel witte kristalsuiker

PH SOS Piet - Amandelcake met chocoladeglazuur is een recept van Solo Open Kitchen

Dit vind je misschien ook lekker

Brownietaart met mascarpone en rood fruit
45 min Nagerecht
Bekijk recept
Chocoladetaart met walnoten
Bekijk recept
Sinaasappeltaart met chocoladeglazuur
2u10 min Nagerecht
Bekijk recept
Bossche bollen
30 min Gebak
Bekijk recept

ASPERGES A LA FLAMANDE
25 min Voorgerecht
Bekijk recept
PH De perfecte keuken - Aardappelrösti met
40 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
PH De perfecte keuken - Aardappel op de grill met
40 min Bijgerecht
Bekijk recept
PH Lekker thuis - Aardappel in de oven met look
40 min Bijgerecht
Bekijk recept