Appeltaartje met marsepein

4
25 min
Nagerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1
  • 1Bladerdeeg uitrollen.
  • 2
  • 2Marsepein mengen met calvados (of pasteibakkersroom maken ipv marsepein is ook lekker)
  • 3
  • 3Bladerdeeg uitsnijden in vorm van appel (best eerst een vorm uitknippen in karton, en dan op bladerdeeg leggen om uit te snijden)
  • 4
  • 4Marsepein (met calvados) of pasteibakkersroom in het midden uitsmeren (randen vrijlaten zodat deze in de oven kunnen rijzen)
  • 5
  • 5Met geschilde appeltjes trapsgewijs beleggen (zie foto)
  • 6
  • 6Met mengsel van griessuiker en kaneel bestrooien
  • 7
  • 7De randen van het deeg met borsteltje doreren (losgeklopt ei uitstrijken)
  • 8
  • 8In oven bij 200° gedurende ongeveer 15 minuten bakken
  • 9
  • 9Het warme appeltaartje met vanillesaus op warm bord schikken1
  • 0 TIP: Ook lekker met bolletje kaneelijs erbij !!

Appeltaartje met marsepein is een recept van Solo Open Kitchen

Dit vind je misschien ook lekker

Vrolijke kerstkoekjes
60 min -
Bekijk recept
Cakespookjes
1 uur- Nagerecht
Bekijk recept
Kerststadje in de sneeuw
20 min Nagerecht
Bekijk recept
Rudolph’s cupcakes
2 uur-
Bekijk recept

Frans roquefort-appeltaartje
20 min Voorgerecht
Bekijk recept
Roomboterappeltaartje met 'n tic
5 min Nagerecht
Bekijk recept
Appeltaartje
40 min Nagerecht
Bekijk recept
Eierkoek-appeltaartje
10-20 min -
Bekijk recept