Cannelés

4
0 min
Nagerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Verwarm de oven voor op 220°C
  • 2 Meng de bloem en de suiker en klop er de eierdooiers en de hele eieren door.
  • 3 Verwarm de melk met de Solo en de gespleten vanillestokken. Schraap het merg eerst uit de vanillestokken en doe het merg bij de melk. Zeef de melk en meng ze beetje bij beetje door de eiermengeling.
  • 4 Meng tot slot de rum onder het beslag.
  • 5 Boter 10 vormen in met een beetje Solo en bestrooi de binnenkant van de vormen met suiker. Vul de vormen tot op 1 cm van de rand.
  • 6 Zet de canelés in de oven en bak ze 10 minuten op 220°C, bak ze vervolgens 35 à 45 minuten verder op 180°C (afhankelijk van de grootte van de vormen). Steek met een mespunt in de canelés om te kijken of ze gaar zijn, als het mespunt er schoon uitkomt, zijn ze klaar.
  • 7 Je kan ze onmiddellijk na het bakken ontvormen door ze eerst los te maken met een mesje. De canelés moeten donker gekaramelliseerd zijn aan de buitenkant en zacht aan de binnenkant.

Cannelés is een recept van Solo Open Kitchen

Dit vind je misschien ook lekker


Cannelé Claudia Allemeersch
60 min Nagerecht
Bekijk recept