Pompoentaart

6
90 min
Nagerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Meng de bloem met de poedersuiker en een snuifje zout. Kneed er de boter door. Hak de pecannoten fijn en voeg ze met 1 eierdooier en het koud water toe. Meng alles tot een glad deeg. Zet ze 30 min koel weg. Rol het deeg dun uit en bekleed er een ingevette taartvorm mee. Prik er gaatjes in en bestrijk ze met losgeklopt eiwit. Bak het deeg 25 min blind. Stoom de pompoen gaar en pureer ze. Meng er de eieren en de eierdooier onder. Kruid met peper en zout. Verwarm de siroop, voeg de lichtbruine suiker en de specerijen toe naar smaak en roer er de room door tot een homogeen mengsel. Meng het door de pompoenpuree en voeg de rum toe. Giet de vulling in de taartvorm en bak de taart nog eens 35 min in een voorverwarmde oven op 180°C tot de vulling gestold is. Serveer de taart lauw.

Pompoentaart is een recept van Solo Open Kitchen

Dit vind je misschien ook lekker

Pompoentaart
40 min Nagerecht
Bekijk recept
Miljuschka Witzenhausens pompoentaart
30 min Nagerecht
Bekijk recept
Pompoentaart met witte kaas
45 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Pompoentaart met pecannoten
30 min Hoofdgerecht
Bekijk recept

Pompoentaart
40 min Nagerecht
Bekijk recept
Miljuschka Witzenhausens pompoentaart
30 min Nagerecht
Bekijk recept
Pompoentaart met witte kaas
45 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Pompoentaart met pecannoten
30 min Hoofdgerecht
Bekijk recept