Pompoencake

4
60 min
Bijgerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 1 Smelt de boter. Voeg de fijne suiker toe en roer tot die is opgelost.
  • 2 2 Zeef het zelfrijzende bakmeel en de bakpoeder en maak in het midden een kuiltje.
  • 3 3 Giet er het mengsel van gesmolten boter en suiker in.
  • 4 Voeg de geraspte pompoen, de vanillesuiker, het sap en de geraspte schil van de sinasappel toe en meng goed.
  • 5 4 Schep het beslag in de cakevorm en strijk de bovenkant mooi glad.
  • 6 Bak de cake gaar in het midden van de oven in 40 tot 50 minuten.
  • 7 Laat de cake enkele minuten in de vorm afkoelen, en stort de cake op een taartrooster.
  • 8 Serveertips
  • 9 Garneertip:1
  • 0 U kunt de cake afwerken met sinaasappelglazuur: verwarm lichtjes het sap van 1 sinaasappel met 2-3 eetlepels fijne suiker en roer het glad.1
  • 1 Strijk het glazuur uit op de afgekoelde cake, laat het vervolgens opstijven.

Pompoencake is een recept van Solo Open Kitchen

Dit vind je misschien ook lekker

Pompoencake
40 min Gebak
Bekijk recept
Pompoencake
60 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Halloweenrecept POMPOENCAKE
Langer dan 1 uur - Voorgerecht
Bekijk recept
Chocolate Chips Koekjes
20-30 min -
Bekijk recept

Pompoencake
40 min Gebak
Bekijk recept
Pompoencake
60 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Halloweenrecept POMPOENCAKE
Langer dan 1 uur - Voorgerecht
Bekijk recept
Chocolate Chips Koekjes
20-30 min -
Bekijk recept