Pintxos 4 Hapjes uit Barcelona

6
30 min
-
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Pintxos zijn typische Barcelonese hapjes., die op grote schalen op de bar staan. In elk hapje zit een prikker ( pintxo), die bij het afrekenen worden geteld.
  • 2 Snij van een stokbrood of ciabatta dikke schuine plakken.
  • 3 Besmeer ze met olijfolie .
  • 4 Links onder op de foto.Meng een beetje mayonaise met wat kappertjes en peper en zout naar smaak.Besmeer stukjes stokbrood met dit mengsel.
  • 5 Leg er 2-3 halve rode uienringen op en een sardinefileetje.
  • 6 Links boven op de foto.Snijd artisjokharten uit 1 blikje in reepjes.Meng met 1 eetlepel mayonaise en een paar blaadjes fijn gesneden verse basilicum.
  • 7 Beleg sneetjes stokbrood met een plakje serranoham en leg er een lepeltje van het mengsel op.
  • 8 Rechts onder op de foto.Leg een paar blaadjes verse spinazie op de sneetjes stokbrood en hierop kant en klare of zelf gemaakte krabsalade.
  • 9 Rechts boven op de foto.Bak van 4 eieren een paar eetlepels melk,een luchtige omelet.Laat afkoelen.1
  • 0 Besmeer de sneetjes stokbrood met knoflookmayonaise .Bestrooi de omelet met wat ringetjes bosui en Hollandse garnalen en rol de omelet op.1
  • 1 Snij in plakken en beleg hier de stukjes stokbrood mee.

Pintxos 4 Hapjes uit Barcelona is een recept van Solo Open Kitchen

Dit vind je misschien ook lekker

Tussenstop in Barcelona
15 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Eieren Uit Barcelona
20-30 min - Bijgerecht
Bekijk recept
Hazelnoten Cake
Langer dan 1 uur -
Bekijk recept
Hazelnoten Cake
Langer dan 1 uur -
Bekijk recept

Gamba-pintxos met peterselieolie
10 min Voorgerecht
Bekijk recept