tomaten-basilicum broodbolletjes

4
40 min
Bijgerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Verwarm de oven voor op 200ºC. Vet een springvorm van 18 cm. in. Zeef het bakmeel, bakpoeder en zout in een kom en werk de boter er met de vingers doorheen.
  • 2 Roer de gehakte tomaten en basilicum erdoor en voeg al roerend zoveel melk toe totdat een zacht deeg ontstaat.
  • 3 Leg het deeg op een met bloem bestoven ondergrond en kneed het zachtjes door. Verdeel het in 8 gelijke stukken en draai er bolletjes van.
  • 4 Breek een ei en klop die los met een vork. Rol de bolletjes deeg door het losgeklopte ei en leg ze naast elkaar in de springvorm. Druk elk bolletje een beetje plat.
  • 5 Bak de bolletjes in 20 minuten tot ze goudbruin verkleuren. Laat een paar minuten in de vorm afkoelen. Serveer de bolletjes het liefst warm. TIP: heerlijk om ze warm te eten met een plakje mozarella of gorgonzola. Je kan varieren met de kruiden. In plaats van de zongedroogde tomaten gebruik je zwarte olijven en vers gehakte kruiden in plaats van basilicum.

tomaten-basilicum broodbolletjes is een recept van Solo Open Kitchen

Dit vind je misschien ook lekker

Chinese Gevulde Broodbolletjes, Ba Pao
Langer dan 1 uur - Voorgerecht
Bekijk recept
Clubburger
30-60 min -
Bekijk recept
Broodspiesjes
30-60 min - Voorgerecht
Bekijk recept
KERSTBOOMBROOD MET KAAS EN KRUIDENBOTER
85 min
Bekijk recept

Pasta met tomaten-vissaus
25 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Eiersalade met cherry tomaten
20 min
Bekijk recept
Tomaten-currydip
5 min Bijgerecht
Bekijk recept
Gegrilde zalm met tomaten-olijvensalade
15 min Hoofdgerecht
Bekijk recept