Geroosterde groenten met verse pasta en pesto

2
45 min
Hoofdgerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Extra : handmixer
  • 2 Warm de oven voor op 200°C.
  • 3 Kook de pasta volgens de richtlijnen op de verpakking, zonder zout. Laat uitlekken.
  • 4 Snijd de aubergine en paprika elk in 10 stukken en de courgette in 6 stukken.
  • 5 Bestrijk de groenten lichtjes met de olijfolie en leg ze in een ovenschotel. Rooster ze gaar in 25-30 minuten. Draai ze tijdens het roosteren twee keer om. Geef er een draai over met de zwarte pepermolen.
  • 6 Rooster ondertussen de pijnboompitten in een droge braadpan tot ze goudbruin kleuren. Laat ze afkoelen.
  • 7 Houd enkele basilicumblaadjes opzij. Doe de zongedroogde tomaten, de resterende kruiden, de geroosterde pijnboompitten en de Becel pro.activ in een kom en ga er met de mixer door. Breng op smaak met zwarte peper. Roer er een flinke lepel koud water onder.
  • 8 Voeg de pesto en geroosterde groenten bij de pasta en hussel alles goed dooreen.
  • 9 Verdeel de pasta over 2 borden, werk af met de gereserveerde basilicumblaadjes en dien onmiddellijk op

Geroosterde groenten met verse pasta en pesto is een recept van Solo Open Kitchen

Dit vind je misschien ook lekker

Tortilla pesto rolletjes
Bekijk recept
Volkoren pasta pesto
25 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Spinazie met pesto-kip
25 min- Hoofdgerecht
Bekijk recept
Fusilli met ricotta en pesto
Bekijk recept

BBQ speklappen met geroosterde zoete aardappel
45 min- Hoofdgerecht
Bekijk recept
Geroosterde Italiaanse worstjes en groenten
10 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Sandwich ham met geroosterde tomaat
20 min
Bekijk recept
Spaghetti met geroosterde tomaten
15 min Hoofdgerecht
Bekijk recept