Quinoa met venkel en granaatappel

4
45 min
Hoofdgerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1
    Voorbereiding
    :
  • 2 Was de venkel, verwijder zonodig de buitenste bladeren en verwijder de onderkant. Snijd daarna de venkel in dunne plakjes.
  • 3 Schil de knoflook en snij in kleine stukjes.
  • 4 Verwijder de buitenste bladeren van de ui en snij in halve ringen.
  • 5 Was de citroen, rasp zeste van de schil en pers daarna de citroen uit.
  • 6 Hak de koriander en bieslook.
  • 7 Was de granaatappel, snij in 2 en maak de pitjes los.
  • 8 Los het bouillonblokje op in 600 ml water.
  • 9
    Voorbereiding
    :1
  • 0 Verhit de olijfolie in een pan en fruit de knoflook. Voeg daarna de rode ui en de plakjes venkel toe en bak gedurende 10 minuutjes op een matig vuur. Roer regelmatig. 1
  • 1 Blus met het citroensap en de groentebouillon. 1
  • 2 Voeg ook de zeste, de gehakte koriander en de quinoa toe. 1
  • 3 Breng dit alles aan de kook, doe het deksel op de pan en laat 25 minuten op een zacht vuurtje pruttelen. Roer af en toe. Indien de quinoa bijna drooggekookt is maar nog niet gaar is, voeg je nog wat water toe. 1
  • 4 Kook ondertussen de eieren hard. Laat ze schrikken en pel ze, daarna snij je ze in 4 partjes. 1
  • 5 Als de quinoa gaar is, meng je er de gehakte bieslook en de granaatappelpitjes onder.1
  • 6 Schep de quinoa op een bord en leg er de partjes ei bij.

Quinoa met venkel en granaatappel is een recept van Solo Open Kitchen

Dit vind je misschien ook lekker

Boerensalade met Texelse kaas in een weckpot
30 min- Lunchgerecht
Bekijk recept
Sformatino di carote con sogliola (worteltaartje met scholfilet)
45 min-
Bekijk recept
Biogarde met sinaasappel en kaneel
5 min
Bekijk recept
Salade met rode biet geitenkaas
25 min - 4 personen - Voorgerecht
Bekijk recept

Quinoasalade met rivierkreeftjes en krab
30 min-
Bekijk recept
Quinoasalade met geitenkaas
30 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Kerstgranola met cranberry's, koffie, noten en chocolade
10 min
Bekijk recept
Quinoasalade
1 uur- Voorgerecht
Bekijk recept