Lauw lenteslaatje

4
30 min
Voorgerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1
    - Maak de peultjes schoon. Was de courgette, snijd in plakjes en halveer die. Maak prei schoon en snijd ik dunne ringen Was en halveer de kerstomaatjes.
  • 2
    - Pel en pers de knoflook. Hak de kruiden fijn.
  • 3
    - Rooster de pijnboompitten in droge koekenpan lichtbruin.
  • 4
    - Klop een dressing van de azijn, Solo, mayonaise, kruiden, geperste knoflook. Zout naar
  • 5 smaak.
  • 6
    - Kook de krieltjes beetgaar.
  • 7
    - Breng in een ruime pan water aan de kook (met zout), kook de peultjes 3 minuten. Voeg vervolgens de courgette erbij en kook nog 1 minuut.
  • 8
    - Doe de preiringen in een vergiet en giet de gekookte courgette en krieltjes boven de prei af.
  • 9
    - Schep de groenten met de krieltjes en de dressing door elkaar. Schep ten slotte de tomaatjes, stukjes feta en pijnboompitten erdoor.1
  • 0
    - Serveer met een donkerbruin stokbrood. Voeg eventueel ook wat groene sla naar keuze toe.

Lauw lenteslaatje is een recept van Solo Open Kitchen

Dit vind je misschien ook lekker

Lenteslaatje met licht geroosterde bulgur en gegrilde halloumi
30 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Lenteslaatje
20 min Voorgerecht
Bekijk recept
Lenteslaatje met oosterse kippenreepjes
0 min
Bekijk recept

Salade van sperziebonen en cashewnoten, pittige vinaigrette met sesam
15 min Bijgerecht
Bekijk recept
Salade van veldsla en poon
20 min Voorgerecht
Bekijk recept
Aardappelsalade met haring
30 min Bijgerecht
Bekijk recept
Brood met knoflook en ansjovis
30 min Bijgerecht
Bekijk recept