Risotto met eekhoorntjesbrood

4
60 min
Voorgerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Week het eekhoorntjesbrood 20 minuten in een 50 ml heet water. Pel en snipper de ui. Hak de peterselie fijn.
  • 2 Verhit 2,5 eetlepel vloeibare margarine in een pan met dikke bodem en fruit de ui en knoflook 2 minuten. Voeg de ongekookte risottorijst toe en fruit tot de korrels glazig zijn.
  • 3 Voeg een soeplepel hete bouillon toe en roer tot het vocht is opgenomen. Schep het geweekte eekhoorntjesbrood met een deciliter weekvocht door de rijst en roer tot het vocht is opgenomen. Meng de rest van het weekvocht door de bouillon.
  • 4 Voeg steeds een soeplepel bouillon toe aan de rijst en blijf roeren tot het vocht is opgenomen door de rijstkorrels. Schep er dan pas opnieuw vocht bij en herhaal dit tot de bouillon op is.
  • 5 Proef de rijst. Als hij nog niet gaar is kun je kleine beetjes heet water toevoegen tot de risotto wel gaar is.
  • 6 Roer de rest van de margarine, de Parmezaanse kaas en de gehakte peterselie door de risotto en breng het gerecht op smaak met peper.

Risotto met eekhoorntjesbrood is een recept van Solo Open Kitchen

Dit vind je misschien ook lekker

Velouté van champignons uit de Gascogne streek
35 min
Bekijk recept
Eekhoorntjesbrood
2 uur- Bijgerecht
Bekijk recept
Bordje van rauwe ham, vijgen en gesnipperd witlof
20 min Voorgerecht
Bekijk recept
Tournedos met paddenstoelensaus
Bekijk recept

Risottorijst met zeekraal en tijgerganalen
45 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Risotto met tuinerwten uit Veneto
30 min Voorgerecht
Bekijk recept
Risotto met raapstelen en rucola
25 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Risotto primavera
35 min Bijgerecht
Bekijk recept