Paella met kip en chorizo

4
45 min
Hoofdgerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 De chorizo in een grote (braad)pan met zware bodem ca. 2 minuten voortdurend roerend op matig vuur bakken. Olijfolie en blokjes kip toevoegen, het vuur iets hoger zetten en de kip ong. 5 minuten al roerend goudbruin bakken. Schep kip en chorizo op een bord.
  • 2 Ui, bleekselderij, knoflook en paprika in de pan doen en 5 minuten omscheppen. Rijst, tomaat, laurier en tijm toevoegen en alles vermengen. Kip en chorizo erdoor scheppen. Heet water erbij schenken en onder af en toe roeren de pan aan de kook brengen. Laat de paella 25 minuten op laag vuur sudderen.
  • 3 Schep de doperwten en maïs met een vork luchtig door de paella. Laat de paella afgedekt nog 5 minuten sudderen tot rijst en groenten beetgaar zijn en al het vocht is opgenomen. Laurierblad en takjes tijm verwijderen en zout en peper naar smaak toevoegen. Roer de peterselie erdoor.
  • 4 • Voor een vegetarische versie laat u de chorizo en kip achterwege en bakt u de groenten in 2 eetl. olijfolie. Voeg tegelijk met de rijst flink wat paprikapoeder en een snufje nootmuskaat toe. Voeg tegelijk met de doperwten en maïs ook 800 g kikkererwten uit blik toe. Schep er kort voor het serveren wat magere crème fraîche op. * • In plaats van kip kunt u ook blokjes kalkoenfilet of varkenshaas gebruiken.

Paella met kip en chorizo is een recept van Solo Open Kitchen

Dit vind je misschien ook lekker

Paella
45 min-
Bekijk recept
Zuurkoolgoulash
30 min-
Bekijk recept
Groentesoep met chorizo
Bekijk recept
Kip met chorizo en sinaasappel
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept

Paella
45 min-
Bekijk recept
5-ingrediënten-paella
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Half-uurtje paella met vis
30 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Rijke paella met kip en garnalen
1uur- Hoofdgerecht
Bekijk recept