Oud china

3
30 min
Hoofdgerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Allereerst wil ik zeggen dat ik dit zelf uitgevonden heb. Ik wou eigenlijk iets anders maken maar had niet alles in huis en mijn paprika was slecht geworden. Dus alles wat ik had eens over nagedacht en daar iets van gemaakt!
  • 2 Laat in een kom je water koken voor de rijst.
  • 3 Snijd je ajuin maar in grote stukken, zodat het echt grote ajuinschillen zijn. Snijd dan de kip in kleine blokjes. Doe boter in de pan, en bak de ajuin aan. als die goed is mag de kip er bij. Dan goed kruiden met zout, peper en kippenkruiden. Als de kip langs alle kanten goed gebakken is mag het bouillonketeltje van kip erbij. Dan mogen er de champignons er bij, die laat ik in zijn geheel, het zijn kleine champignons. als het keteltje goed gesmolten is, doe ik er wat sojasaus over, niet te veel want anders word het snel te zout!! (echt opletten!) Ondertussen doe je ook de rijst maar dat moet ik je niet uitleggen e;) Op het einde voeg je er de room aan toe en laat je het nog even op het vuur staan zodat alles terug goed warm heeft!
  • 4 Hoe ben ik daar nu opgekomen? We gaan graag gaan eten, en we gaan vaak naar het restaurant Oud China. Daar moet je zelf de ingrdienten kiezen en een saus zeggen tegen de chef en dan kookt hij die voor je neus met grote vlammen! Echt heerlijk! dus ik neem daar ook die ingredienten en kies die saus, het is natuurlijk anders of daar maar het heeft mij toch ook goed gesmaakt ze:) en kristof vond het ook lekker ! x

Oud china is een recept van Solo Open Kitchen

Dit vind je misschien ook lekker

China-Saus
0-10 min - Voorgerecht
Bekijk recept
Zoet-zuur Vlees Uit Noord China
30-60 min - Voorgerecht
Bekijk recept
Pekingeend Met Pannekoeken (China)
Langer dan 2 uur - Hoofdgerecht
Bekijk recept
Soep Van Gedroogde Paddestoelen Met Rijst Uit China
20-30 min -
Bekijk recept

Tomaat en courgette uit de oven
30 min Bijgerecht
Bekijk recept
Lamsrack met groene-kruidenkorst
30 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Italiaanse broodsalade met sardines
15 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Torta di noci
30 min Nagerecht
Bekijk recept