valencia rijst

4
30 min
Bijgerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Laat de rijst 10 min weken in koud water,giet af en spoel goed af.Bak de ui goudbruin in olie en boter,voeg de rijst toe en zet het vuur laag.Roer de rijst 2 min.tot hij goudkleurig is.sinaasappelschil,sinaasappelsap,sherry en bouillon toevoegen en goed afgedekt aan de kook brengen;eenmaal roeren.Afgedekt 8-10 min laten pruttelen op laag vuur tot bijna al het vocht is opgenomen.Van het vuur halen en 5 min afgedekt laten staan tot het vocht is opgenomen.Met een vork de rijst losroeren en opdienen.

valencia rijst is een recept van Solo Open Kitchen

Dit vind je misschien ook lekker

Gebakken rijst met ananas
40 min Bijgerecht
Bekijk recept
Rijst met courgette en mozzarella (baby 12-18 maanden)
30 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Fruitige kerriegehaktballetjes met gele rijst
45 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Rijst met ballen
25 min Hoofdgerecht
Bekijk recept

Agua de Valencia
5 min
Bekijk recept
Agua de Valencia
5 min
Bekijk recept
Rabarbersoep met munt en muskaatwijn
25 min Nagerecht
Bekijk recept
Paella uit Valencia
50 min Hoofdgerecht
Bekijk recept