Portugese zoete rijstpudding (Arroz-doce)

6
80 min
Nagerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Breng de melk samen met de gewassen rijst en de suiker aan de kook. Voeg de citroenschil toe en laat de rijst op een klein vuur, volgens de aanwijzingen op de verpakking, gaar koken. Klop de eidooiers met een snufje zout schuimig. Neem de pan van het vuur en roer het eidooiermengsel door de rijst. Giet de port erbij en verwarm het geheel al roerend zachtjes tot de massa begint te binden. Stort de rijstpudding in grote of meerdere kleinere vormpjes. Laat de pudding een beetje afkoelen en strooi er vlak voor het opdienen wat kaneel over.

Portugese zoete rijstpudding (Arroz-doce) is een recept van Solo Open Kitchen

Dit vind je misschien ook lekker

Rijstpap op Portugese wijze (Arroz doce)
Nagerecht
Bekijk recept
Mediterrane rundvleesragout met polenta
40 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Arroz Doce
30-60 min - Nagerecht
Bekijk recept
Portugese Arroz Doce
10-20 min - Nagerecht
Bekijk recept

Rivierkreeftjes op Portugese wijze
35 min Voorgerecht
Bekijk recept
Portugese rijstpudding
45 min Nagerecht
Bekijk recept
Schuimige prei-venkelsoep met anijsroom
2 uur- Voorgerecht
Bekijk recept
Rijstpap op Portugese wijze (Arroz doce)
Nagerecht
Bekijk recept