paella

4
35 min
Hoofdgerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Warm het water (microgolf) op en voeg het verbrokkelde tabletje, safraan en paprikapoeder toe. Roer om. Haal de zaadlijsten uit de paprika en snijd in reepjes. Verhit de olie in een tefalpaella- of hapjespan. Bak de kip aan tot ze bijna gaar zijn. Voeg de ui, paprika en look toe en laat een paar minuten stoven op middelmatig vuur. Steeds regelmatig omroeren. Rijst en tomaat toevoegen en nog even meebakken. Bouillon bijvoegen en kruiden met peper en zout. De nog bevroren erwtjes bijvoegen en aan de kook brengen. Gamba's en enkele mosselen opleggen. De rest van de mosselen onder tussen apart bereiden. Afdekken met aluminiumfolie of deksel zodat de pan goed afgesloten is. Ongeveer 30-35 min laten sudderen. Proef of de rijst gaar is en het kookvocht verdampt is. Laat nog 5 min van het vuur afgedekt staan. Doe onder tussen de anderen bereide mosselen van hun schelp en leg mee in de schotel. Serveer eventueel met citroenpartjes. Tip: De kip kan vervangen worden door vis en inktvisringen. Combineer naar eigen keuze. Ook fijne sperzieboontjes kunnen bijgevoegd worden.

paella is een recept van Solo Open Kitchen

Dit vind je misschien ook lekker

Paella
45 min-
Bekijk recept
5-ingrediënten-paella
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Half-uurtje paella met vis
30 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Rijke paella met kip en garnalen
1uur- Hoofdgerecht
Bekijk recept

Paella
45 min-
Bekijk recept
5-ingrediënten-paella
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Half-uurtje paella met vis
30 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Rijke paella met kip en garnalen
1uur- Hoofdgerecht
Bekijk recept