Risotto van tomaat en tijm

2
0 min
Hoofdgerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Risotto van tomaat en tijm: Fruit de versnipperde sjalot in een beetje Solo vloeibaar. Voeg hier de risottorijst aan toe. Wanneer de risottorijst glazig wordt, voegt men de witte wijn, de tomatenblokjes en de tijm er aan toe. Roer regelmatig in de rijst en bevochtig telkens weer met de groentebouillon. Wanneer de rijst een smeuïg papje wordt, roert men er een lepel tomatenpuree door. Afwerken met een klontje boter en geraspte parmesan. Verder op smaak brengen met peper en zout.
    - Kabeljauw: Kruid de kabeljauw met peper en zout, roer hem even in de bloem en bak hem in een hete pan. Smeer boven op de vis de kruidenkorst en laat verder garen in de oven. Tien minuten op 180° C.
    - Kruidenkorst: Peterselie fijnhakken, look persen, 2 lepels paneermeel toevoegen en een flinke scheut olijfolie. Dit alles goed mengen.
    - Krokant koekje: Briekdeeg inwrijven met teentje look en olijfolie. Gedroogde kruiden opstrooien. Afbakken in hete oven tot het koekje goudgeel wordt.

Risotto van tomaat en tijm is een recept van Solo Open Kitchen

Dit vind je misschien ook lekker

Gepofte uiensoep met kaastompoesjes en cresson
2 uur- Voorgerecht
Bekijk recept
Tomaat en courgette uit de oven
30 min Bijgerecht
Bekijk recept
Rode uien met tijm
Bekijk recept
Toro (pikante vissoep)
40 min Hoofdgerecht
Bekijk recept

Risottorijst met zeekraal en tijgerganalen
45 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Risotto met tuinerwten uit Veneto
30 min Voorgerecht
Bekijk recept
Risotto met raapstelen en rucola
25 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Risotto primavera
35 min Bijgerecht
Bekijk recept