Eekhoorntjesbrood met tagliatelle

2
20 min
Hoofdgerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Maak het eekhoorntjesbrood of Portobello paddenstoelen, groenten en knoflook schoon. Snijd de paddenstoelen in stukjes. Snijd de stengels bleekselder in boogjes en de wortel in dunne plakjes. Hak de knoflook en rozemarijn fijn. Breng een kwart van de cèpes, 3/4 van de bleekselder, 3/4 van de wortels, helft van de knoflook, helft van de rozemarijn en 300 ml water in een diep pannetje aan de kook en kook 15 minuten tot de groenten zacht en gaar zijn. Pureer het daarna tot een fijne saus. Breng op smaak met 2 el balsamicoazijn en vers gemalen peper naar smaak.
  • 2 Kook ondertussen de tagliatelle gaar volgens de aanwijzingen op de verpakking. Afgieten en laten uitlekken. Verwarm - als de tagliatelle opstaat - de Becel Original in een koekenpan en bak de rest van de cèpes of Portobello's, bleekselder, wortel, knoflook en rozemarijn 4 minuten op een matig vuur. Breng op smaak met vers gemalen peper.
  • 3 Was en droog in de tussentijd de Romeinse sla. Doe in een schaal, besprenkel vlak voor het eten met de olie en 2 el balsamicoazijn. Strooi er wat vers gemalen peper over en hussel door elkaar. Meng de tagliatelle met de saus. Verdeel over 2 diepe borden en schep de gebakken paddenstoelen en groenten erop.

Eekhoorntjesbrood met tagliatelle is een recept van Solo Open Kitchen

Dit vind je misschien ook lekker

Tagliatelle met chiantisaus
15 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Pasta met gerookte kip en peer
Bekijk recept
Romige tagliatelle met spekjes
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Tagliatelle met rivierkreeftjes
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept

Velouté van champignons uit de Gascogne streek
35 min
Bekijk recept
Eekhoorntjesbrood
2 uur- Bijgerecht
Bekijk recept
Bordje van rauwe ham, vijgen en gesnipperd witlof
20 min Voorgerecht
Bekijk recept
Tournedos met paddenstoelensaus
Bekijk recept