Macaroni uit de oven met ham

4
35 min
Hoofdgerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Verwarm de oven voor op 200 graden Celsius.
  • 2 Dit recept voor macaroni uit de oven valt bij iedereen in de smaak! Serveer met een gemengde salade.Kook de macaroni 2 minuten minder lang dan op de verpakking staat aangegeven; kook de laatste 4 minuten de broccoliroosjes mee.
  • 3 Giet pasta en broccoli af en spoel onder koud stromend water.Bereid de bechamelsaus volgens de aanwijzingen op de verpakking met de melk. Meng er de kazen en knoflook door en roer tot de kaas is gesmolten. Breng op smaak met zout en peper.
  • 4 Meng de pasta, broccoli en ham door de saus. Schep alles in een ovenschaal en bestrooi met extra Parmezaanse kaas (of Grana Padano) en paneermeel. Bak de pasta in de oven in 15-20 minuten goudbruin. Lekker met een gemengde salade
  • 5 Variatie 1: Maak een vegetarische variant met blauwe kaas en kappertjes. Laat de ham weg en meng door de bechamelsaus 100 g Gorgonzola, 100 g geraspte belegen kaas en 2 el uitgelekte kappertjes.
  • 6 Variatie 2: Met bloemkool en tomaat. Gebruik roosjes bloemkool in plaats van broccoli. Beleg de pasta in de ovenschaal nog met 2-3 in dunne plakjes gesneden tomaat en bestrooi ze met kaas en paneermeel. Bak de pasta in de oven zoals hierboven beschreven.

Macaroni uit de oven met ham is een recept van Solo Open Kitchen

Dit vind je misschien ook lekker

Ovenschotel met boursin en ham
15 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Warme bonensalade met krokante ham
10 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Schorseneren met ham en ei
30 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Sandwich ham met geroosterde tomaat
20 min
Bekijk recept

Mac 'n cheesemuffins met bloemkool & kip
25 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Mac 'n cheese met broccoli
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Macaroni met bloemkool en kaas uit de oven
35 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Kibbeling met romige worteltjesmacaroni
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept