cannelloni met parmaham, asperges en groenecoulis

4
40 min
Hoofdgerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 voorbereiding: (kan enkele uren vooraf) - Kook de vellen lasagne gedurende 10 min. In lichtgezouten water. U kunt 1 à 2 vellen extra voorzien, mocht er een scheuren bij het koken. Laat uitlekken en spoel met koud water. Laat drogen op een propere keukenhanddoek.
    - Hak de sjalot fijn en snij de courgette in stukjes.
    - Kook de groene asperges en laat ze uitlekken (vang het vocht op). Snij ze in kleine stukjes en leg ze in een fijne zeef. Druk er met een vork zoveel mogelijk vocht uit. Meng de aspergestukjes met de ricotta. Kruid met peper en zout.
    - Leg een laagje ricottamengeling in het midden van elk vel lasagne (in de lengte) Rol elk vel lasagne in de lengte op zodat u een lang rolletje bekomt. Wikkel een snede Italiaanse ham schuin om elk rolletje (zodat de pasta volledig bedekt is).
    Voorbereiding
    : (25 min) Strijk de bodem van een ovenschotel lichtjes in met olie en leg er de ¿canneloni¿ naast elkaar in. Giet er 1 dl aspergesap bij en kruid met peper. Dek af met aluminiumfolie en laat gedurende 20 min. gaar worden in een voorverwarmde oven op 200°C. Smelt de boter in een kookpan en laat er de gehakte sjalot gedurende 2 min. glazig in stoven. Voeg de courgetteblokjes, de verse of diepgevroren) spinazie, het ¼ bouillonblokje met fijne tuinkruiden en 1 dl water toe. Dek af en laat gedurende 20 min. sudderen. Haal de pan van het vuur en mix fijn (voeg water toe tot u de gewenste dikte bekomt) Afwerking: Schep wat groentencoulis op elk bord en schik er een in twee gesneden cannelloni op. Versier met vers basilicum. Kooktip: U kunt de coulis ook vooraf klaarmaken. Op het moment zelf verwarmt u die op een zacht vuur.

cannelloni met parmaham, asperges en groenecoulis is een recept van Solo Open Kitchen

Dit vind je misschien ook lekker


Cannelloni met wintergroenten
30 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Cannelloni met courgette
45 min + 20 oventijd - Hoofdgerecht
Bekijk recept
Cannelloni met aubergine
80 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Cannelloni met gehakt
40 min Hoofdgerecht
Bekijk recept