Cannelloni met paddenstoelen

4
50 min
Hoofdgerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Verwarm de oven voor op 190°C. Breng een grote pan met lichtgezouten water aan de kook. Voeg de cannelloni toe, breng opnieuw aan de kook en kook de pasta in 8-10 minuten beetgaar. Schep de cannelloni met een schuimspaan uit de pan, leg ze op een bord en dep ze droog. Vet een grote ovenschaal in met olijfolie.
  • 2 Maak ondertussen de tomatensaus. Verhit de olie in een koekenpan. Voeg de ui en knoflook toe en bak ze 5 minuten op laag vuur, of tot ze zacht zijn. Voeg de tomatenblokjes en hun sap, de tomatenpuree en olijven toe en breng op smaak met zout en peper. Breng aan de kook en laat 3-4 minuten pruttelen. Giet de saus in de ovenschaal.
  • 3 Laat voor de vulling de boter smelten in een koekenpan met zware bodem. Voeg de paddenstoelen en knoflook toe en bak ze 3-5 minuten op matig vuur, of tot alles zacht is, onder regelmatig roeren. Meng het broodkruim met de melk in een grote kom en voeg de ricotta, het paddenstoelenmengsel en 4 eetlepels van de Parmezaanse kaas toe. Breng op smaak met zout en peper.
  • 4 Vul de cannelloni met het paddenstoelenmengsel en leg ze in de ovenschaal. Bestrijk met wat olie en bestrooi met de rest van de Parmezaanse kaas, de pijnboompitten en het amandelschaafsel. Bak het gerecht 25 minuten in de oven, of tot het goudbruin is.

Cannelloni met paddenstoelen is een recept van Solo Open Kitchen

Dit vind je misschien ook lekker

Pasta met rode zalm
15 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Omelet met paddenstoelen
30 min
Bekijk recept
Paddenstoelentaart met spek
25 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Gembereend met shii-take
25 min Hoofdgerecht
Bekijk recept

Cannelloni met wintergroenten
30 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Cannelloni met courgette
45 min + 20 oventijd - Hoofdgerecht
Bekijk recept
Cannelloni met aubergine
80 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Cannelloni met gehakt
40 min Hoofdgerecht
Bekijk recept