1 Snijd de kipfilets over de breedte in plakken. Verhit wat olie in een ruime pan en bak hierin de plakjes kipfilet in kleine porties aan beide zijden even aan tot de rauwheid ervan af is. Breng op smaak met wat zout en peper en neem ze uit de pan.
2 Was de courgette en snijd deze in plakjes. Bak ook deze in wat olie, met kleine porties tegelijk, even aan. Breng ook deze op smaak met wat zout en peper. Haal ook de courgette weer uit de pan.
3 Smelt de boter in een steelpan en wanneer deze voldoende heet is voeg je de bloem toe. Goed roeren, zodat de bloem even kan aanbakken in de boter. Dan de melk er al roerend aan toevoegen en vervolgens de groentebouillon er bij doen. Rasp de schil van de halve citroen en pers het vocht er boven de saus uit. Voeg de rasp aan de saus toe. Breng de saus aan de kook en laat 5 minuten doorkoken.
4 Deze citroen-roomsaus geeft een heerlijk fris vleugje aan de lasagne. Proef regelmatig om te voorkomen dat de citroen teveel gaat overheersen.
5 In een kom het ei losroeren met 2 a 3 eetlepels van de saus. Dit met zout, peper, suiker en wat citroensap op smaak brengen. Het geheel bij de saus voegen en even goed omroeren. De basilicum wassen, drogen en wat apart houden voor de garnering. De blaadjes van de stelen plukken en deze vervolgens fijnsnijden en door de saus scheppen.
6 Vet een ovenschaal in, schenk wat saus op de bodem, leg er 2 tot 3 lasagne bladen op en druk iets aan. Kipfilet en courgette erop leggen en met saus overgieten. Afdekken met 2 a 3 lasagnebladen. Nogmaals een laag kip en courgette er op leggen en afdekken met de overige saus. De pecorino er over raspen .
7 De lasagne in een op 200 graden voorverwarmde oven in ca. 40 minuten laten garen. Garneer met wat basilicumblaadjes en rasp er nog wat citroenschil over.
8 Direct serveren, maar wees gewaarschuwd. Er is gevaar voor verslaving.
Verrukkelijke lasagne van kipfilet is een recept van Solo Open Kitchen