Pasta met citroen en basilicum

4
30 min
Hoofdgerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Hak de knoflook en de halve chilipeper fijn, scheur de basilicumblaadjes in stukjes, snijd de vleestomaat (zaad verwijderd) in stukjes, snij de ene citroen in kleine partjes, rasp de schil van de andere citroen en pers hem uit, rasp de Parmigiano Reggiano.
  • 2 Breng een pan met water (met evt. beetje zout) aan de kook, kook de pasta al dente.
  • 3 Bak ondertussen knoflook en chilipeper 1 minuut aan in de olie.
  • 4 Bewaar een kopje kookvocht en giet de pasta af.
  • 5 Meng de pasta met de olie, basilicum, tomaat- en citroenstukjes, citroenrasp, -partjes en sap.
  • 6 Breng op smaak met zout en peper.
  • 7 Meng de boter en de geraspte Parmigiano Reggiano erdoor.

Pasta met citroen en basilicum is een recept van Solo Open Kitchen

Dit vind je misschien ook lekker

Meloensoep met basilicum
20 min Voorgerecht
Bekijk recept
Ratatouille uit de oven
25 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Gefrituurde kippenreepjes met gekonfijte tomaten en een vinaigrette van basilicum
Hoofdgerecht
Bekijk recept
Borrelplank met kipcervelaat van Stegeman (advertorial)
20 min Snack
Bekijk recept

Kruidige pasta met geitenkaas
15 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Pittige pasta met salami
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Pasta met rode zalm
15 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Pasta met tomaten-vissaus
25 min Hoofdgerecht
Bekijk recept