Jeroen Meus - Spaghetti met kip en shii take

4
50 min
Hoofdgerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Kook de kippendijen gaar in groentenboullion, of gebruik een restje gebakken kip.
  • 2 Breng een grote pot gezouten water aan de kook. Intussen bereiden we de kip met saus.
  • 3 Ontbeen de kippendijen en snij ze in stukjes (of snij de kipfilets in stukjes).
  • 4 Maak de paddenstoelen schoon en snij ze grof.
  • 5 Versnipper de sjalotten en plet de teentjes look.
  • 6 Smelt een klontje boter in een pot en voeg er ook een scheutje olijfolie aan toe. Bak de stukjes kip enkele minuten aan op een matig vuur.
  • 7 Voeg de look, de shiitakes en de sjalotsnippers toe en laat deze 5 minuten meebakken.
  • 8 Blus het mengsel met de witte wijn en laat de alcohol verdampen.
  • 9 Voeg de verse salie toe en laat alles 5 minuten inkoken. 1
  • 0 Giet de room in de pot en laat de kip met saus gedurende een kwartiertje op een zacht vuurtje pruttelen.1
  • 1 Voeg het sap van de limoen toe en kruid naar smaak met peper van de molen en zout. 1
  • 2 Intussen kookt het water voor de pasta. Gaar hierin de spaghetti al dente en giet af. 1
  • 3 Meng de pasta onder de kip met saus en voeg schilfers van de Parmezaanse kaas toe.1
  • 4 Versnipper de peterselie en rits de blaadjes van de takjes tijm. Meng de kruiden onder de pasta. Stort alles in een schaal en laat je gasten aanvallen. 1
  • 5 Dit gerecht kan je al op tafel zetten vanaf €4,5 per persoon.1
  • 6 weetjes1
  • 7 Koop het liefst kwalitatieve Parmezaanse kaas. Zo wordt je gerecht extra smaakvol.

Jeroen Meus - Spaghetti met kip en shii take is een recept van Solo Open Kitchen

Dit vind je misschien ook lekker


Jeroen Veldkamps bonbonkoffie
5 min
Bekijk recept
Jeroen Veldkamps frozen Irish coffee
5 min
Bekijk recept
Sticky toffeecake van Jeroen
30 min Nagerecht
Bekijk recept
Jeroen Velkamps espresso martini
5 min
Bekijk recept