1 Verhit de boter en roerbak hierin de ajuin en het varkensvlees 5 min. Doe de courgetten erbij en roerbak nog 5 min. Zet een deksel op de pan en laat nog 5 min verder stoven op een zacht vuurtje.
2 Kook de (diepvries)erwtjes 5 min in kokend water. Giet het kookvocht af en laat de erwtjes goed uitlekken.
3 Verwarm de oven voor op 220°C.
4 Maak de bechamelsaus als volgt : maak een papje van 2 el bloem + 2 el vloeibare koude boter (= beurre manié). Als het papje wat te droog en te klonterig is, doe er wat vloeibare boter bij. Breng de melk met het groentenkruidenblokje en peper net niet aan de kook. Meng de beurre manié (=papje van 2 el bloem + 2 el vloeibare koude boter) met de melk en laat op een zacht vuurtje de saus indikken (ong. 5 min).
5 Schik de penne, vlees en groenten in een ovenschotel, overgiet met de bechamelsaus, bedek met geraspte kaas en zet de schotel 15 à 20 min in de oven.