Spaghetti met mosselen en tomaten

4
35 min
Hoofdgerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Snipper de uien en de knoflook. Verwarm de olijfolie in een pan en doe er de helft van de uien en de knoflook bij. Giet de wijn erover, zet een deksel op de pan en laat de mosselen op een hoog vuur ongeveer 7 minuten open koken. Neem de mosselen uit de pan en zeef het kookvocht door een doek.
  • 2 Voor de saus:
  • 3 Pel de tomaten en snij ze in vieren. Fruit de rest van de uien en de knoflook in wat olijfolie.
  • 4 Doe de tomaten, tijm, pilipili, zout en peper erbij en laat alles op een zacht vuurtje koken tot de tomaten zacht worden. Voeg het gezeefde kookvocht van de mosselen toe en laat alles nog 3 minuten koken. Houd de saus warm.
  • 5 Kook de spaghetti al dente en verdeel hem over de borden.
  • 6 Doe de mosselen en de tomatensaus erover en bestrooi met Parmezaan.
  • 7 Dien onmiddellijk op.
  • 8 Eet smakelijk.

Spaghetti met mosselen en tomaten is een recept van Solo Open Kitchen

Dit vind je misschien ook lekker

Pasta met tomaten-vissaus
25 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Eiersalade met cherry tomaten
20 min
Bekijk recept
Tomaten-currydip
5 min Bijgerecht
Bekijk recept
Gegrilde zalm met tomaten-olijvensalade
15 min Hoofdgerecht
Bekijk recept

Spaghetti met tomaatjes en zoete knoflook
30 min-
Bekijk recept
Spaghetti met walnotenpesto
30 min-
Bekijk recept
Spaghetti met geroosterde tomaten
15 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Romige tomaat-basilicumpasta
Hoofdgerecht
Bekijk recept