Tortellini met gerookte zalm, pijnboompitjes

4
45 min
Hoofdgerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Hak de pijnboompitjes grof met een groot keukenmes.
  • 2 Was de takjes dille en snipper ze fijn.
  • 3 Maak het witloof schoon en snijd ze in stukjes van 2 cm.
  • 4 Snijd de gerookte zalm in fijne reepjes.
  • 5 Was de kerstomaatjes en snijd ze doormidden.
  • 6 Wrijf de blaadjes van de takjes tijm in een apart potje.
  • 7 Stoomkook het witloof gedurende ongeveer 10 min.
  • 8 Laat het goed uitlekken, zet 1/3 opzij en mix de rest samen met de room, het verbrokkelde bouillonblokje en de tijmblaadjes met de keukenblender.
  • 9 Breng op smaak met peper en zout. 1
  • 0 Meng er de dillensnippers onder en breng op smaak met het citroensap. 1
  • 1 Kook intussen de tortellini beetgaar volgens de aanwijzingen op de verpakking, giet ze af en doe de pasta in een ingeoliede ovenschaal.1
  • 2 Verrwarm de ovengrill voor. 1
  • 3 Verdeel de witloofstukjes en de zalmreepjes over de pasta en overgiet de schotel met de witloofroomsaus. 1
  • 4 Bestrooi met de gruyère en de gehakte pijnboompitjes en plaats de ovenschaal even onder de grill om een lekker kaaskorstje te bekomen. 1
  • 5 Serveer de pasta met de halve kerstomaatjes en vers stokbrood.1
  • 6 Eet smakelijk.

Tortellini met gerookte zalm, pijnboompitjes is een recept van Solo Open Kitchen

Dit vind je misschien ook lekker

Tortilla pesto rolletjes
Bekijk recept
Bruschetta's met carpaccio
30 min - Voorgerecht
Bekijk recept
Tamme eendenborst met frisse rode biet-carpaccio
30 min-
Bekijk recept
Carpaccio bonbons met truffelmayonaise
30 min - Voorgerecht
Bekijk recept

Tomaat en courgette uit de oven
30 min Bijgerecht
Bekijk recept
Pasticcio met drie kazen en broccoli
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Tortellini met artisjokkensaus
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Tortellini met tomaat en pijnboompitten
25 min Hoofdgerecht
Bekijk recept