Zoek
Linguini met champignonsroomsaus en scampi
4
40 min
Solo Open Kitchen
Hoofdgerecht
0
sterren op basis van
0
stem(men)
Ingrediënten
Linguini, hoeveelheid naar eigen keuze
24 scampi (diepvries)
1/2 ui, fijngesnipperd
1 blik champignons in schijfjes (290 gr)
solo, bakken en braden
kippenbouillon, Lacrois, bouillon du chef
25 cl room
scheutje wodka
aardappelzetmeel
peper&zout (pezo)
Bereiding
1
Laat de champignons goed uitlekken.
2
Laat de scampi ontdooien, verwijder schaal en darmkanaal.
3
Stoof de gesnipperde ui aan in hete solo. Voeg de champignons toe, kruiden met pezo, laat even bakken.
4
Voeg een scheutje bouillon toe, goed roeren, giet er nu een groot glas water bij, laat even koken. Voeg nu de room toe, laat even inkoken.
5
Breng de saus op smaak met een scheutje wodka en eventueel bijkruiden met een beetje bouillon en pezo.
6
Indien de saus te dun, indikken met wat aardappelzetmeel, opgelost in wat water.
7
Kook de linguini beetgaar zoals aangegeven op de verpakking.
8
Bak de scampi kort aan in wat hete solo, kruiden met pezo.
9
Serveer de pasta in diepe warme pastaborden, nappeer met de saus, en leg er de scampi bovenop.1
0
U kunt er ook nog krokant gebakken spekblokjes aan toevoegen, versier met enkel blaadjes koriander.
Linguini met champignonsroomsaus en scampi is een recept van
Solo Open Kitchen
Dit vind je misschien ook lekker
Scampi met hummus en lauwwarme sesamvinaigrette
40 min
Voorgerecht
Bekijk recept
Caribische rijstschotel (jambalaya)
35 min
Hoofdgerecht
Bekijk recept
Scampi amuse
20 min -
Voorgerecht
Bekijk recept
Scampi met oregano
10 min
Voorgerecht
Bekijk recept
Gebakken skrei met mousseline van algen en linguini
Hoofdgerecht
Bekijk recept
Linguini met ansjovis, olijven en kappertjes
15 min
Hoofdgerecht
Bekijk recept
Linguini met scampi's
30 min
Hoofdgerecht
Bekijk recept
Sardinefilets Met Linguini
0-10 min -
Bekijk recept