Zalmsteaks met champagne

4
45 min
Hoofdgerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Breng 2 liter gezouten water met daarin 1 soeplepel olie aan de kook.
  • 2 Hak de sjalotten fijn en stoof ze op een zacht vuur in een pan met 25GR gesmoten boter. Wanneer ze doorzichtig zijn, voegt u de champagne er bij. Zachtjes laten opwarmen.
  • 3 Braad gelijktijdig de zalmsteaks in een grote pan met anti-kleeflaag met daarin in soeplepel olie. 2 à 3 minuten braden aan iedere kant is voldoende . Peper en zout toevoegen.
  • 4 Neem de zalm uit de pan en giet er de champagne met de sjalotjes in. Krab de pan schoon en breng alles aan de kook. Laat op een hevig vuur tot de helft inkoken.
  • 5 Ondertussen kookt u de deegwaren en braadt u de gereinigde en kleingesneden oesterzwammen in een pan met 25 GR gesmolten boter. Peper, zout en de gehakte peterselie toevoegen.
  • 6 Wanneer de champagne ingedikt is, voegt u hem bij de room. Laat dit mengsel pruttelen en breng het op smaak.
  • 7 Doe de zalm opnieuw in de braadpan met de saus, laat alles nog even goed opwarmen en dien onmiddellijk op samen met de oesterzwammen en de deegwaren.

Zalmsteaks met champagne is een recept van Solo Open Kitchen

Dit vind je misschien ook lekker

Spoom van meloenijs en champagne
10 min
Bekijk recept
Champagne flip
Bekijk recept
Hapjes van peperkoek met ganzenlever, speculaas en pistachenoten
Snack
Bekijk recept
Granité met champagne, aardbeien en frambozen
Nagerecht
Bekijk recept

Zalmsteaks met zoutvlokken
25 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Zalmsteak met waterkerspesto
10 min Bijgerecht
Bekijk recept
Shoarmabroodjes met haricots verts en zalm
35 min
Bekijk recept
Frisse zalmsalade
15 min Hoofdgerecht
Bekijk recept