Pasta met inktsaus en pijlinktvis

4
50 min
Hoofdgerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Maak de inktvissen schoon: trek de kop van het lichaam, verwijder voorzichtig het zakje inkt zodat de inkt niet wegvloeit, verwijder de ingewanden en het kraakbeen en snij de ogen uit.
  • 2 Was de inktvis en snij hem in stukken.
  • 3 Snij de uien klein en stoof ze in Solo Vloeibaar.
  • 4 Voeg de tomatenpuree toe en stoof alles 20 minuten op klein vuur.
  • 5 Voeg de inkt, de inktvis en de witte wijn toe en kook alles in tot de saus dik genoeg is. Kruid met zout en geplette hete pepers.
  • 6 Kook de pasta beetgaar in gezouten water.
  • 7 Giet het kookvocht af.
  • 8 Meng de saus met de deegwaren en verdeel over warme borden.
  • 9 Bedek de top met blanke ricotta.

Pasta met inktsaus en pijlinktvis is een recept van Solo Open Kitchen

Dit vind je misschien ook lekker

Kikkererwtenschotel met pijlinktvis, tomaat & basilicum
Bekijk recept
Lentesalade met pijlinktvis
45 min- Voorgerecht
Bekijk recept
Gebakken pijlinktvis met pesto van rucola
10 min Voorgerecht
Bekijk recept
Salade van pijlinktvis met citroenkruid
35 min Voorgerecht
Bekijk recept

Kruidige pasta met geitenkaas
15 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Pittige pasta met salami
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Pasta met rode zalm
15 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Pasta met tomaten-vissaus
25 min Hoofdgerecht
Bekijk recept