Canneloni met ricotta

4
0 min
Hoofdgerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Oven voorverwarmen op 190° C. Vet een ovenschaal in met olijfolie. Breng water aan de kook, voeg een scheutje olijfolie toe zodat de pasta niet aan elkaar plakt en kook de cannelloni in 6-7 min bijna al dente. Kook of stoom de broccoli intussen gaar. Laat de pasta uitlekken. Laat de broccoli uitlekken en afkoelen en pureer hem met een keukenmachine of blender. Zet de puree opzij. Meng in een kom het broodkruim met de melk en olie en roer dit tot een zacht mengsel. Voeg de ricotta, broccolipuree, nootmuskaat en 4 eetlepels parmezaan toe. Breng het mengsel op smaak met zout en peper en zet het opzij.
  • 2 Voor de saus: verhit de olie in een koekenpan en fruit de uit en knoflook ca. 5 min. Roer de tomaten, tomatenpuree, olijven en tijm erdoor. Breng de saus op smaak met zout en peper. Laat hem ,ongeveer 2-3 min pruttelen en verdeel over de ovenschaal.
  • 3 Lepel het kaasmengsel in een spuitzak met een grote spuitmond. Zet de cannelloni een voor een vertikaal op het werkblad en vul de buisjes voorzichtig. Verdeel de cannelloni over de ovenschaal en leg ze zij aan zij in de tomatensaus.
  • 4 Kwast een weinig olijfolie over de cannelloni en strooi pijnboompitten en de rest van de kaas erover. Bak de cannelloni on 25-30 min goudbruin.

Canneloni met ricotta is een recept van Solo Open Kitchen

Dit vind je misschien ook lekker

Ovenpasta met frisse ricotta
30 min - Hoofdgerecht
Bekijk recept
Kipfilet & munt-citroenricotta
10 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Paddenstoelentaart met spek
25 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Pasticcio met drie kazen en broccoli
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept

Schuimige prei-venkelsoep met anijsroom
2 uur- Voorgerecht
Bekijk recept
Cannelloni met paprika en magor
40 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Canneloni
Langer dan 1 uur - Hoofdgerecht
Bekijk recept
Canneloni Met Tonijn
30-60 min - Hoofdgerecht
Bekijk recept