2 Bak in de olijfolie de oreganoblaadjes en knoflook 8 minuten op laag vuur (pas op dat het niet te hard gaat, verbrande knoflook smaakt bitter). Doe de tomatenblokjes erbij en voeg naar smaak zout en peper toe. Laat ongeveer 20 minuten op laag vuur pruttelen.
3 Kook intussen de pasta in ruim kokend water met zout beetgaar (zie de verpakking voor de kooktijd). Giet de pasta af in een vergiet en spoel af met koud water en laat goed uitlekken.
4 Vul de pastaschelpen met een theelepel met de tomatensaus. Leg de pastaschelpen in een ovenvaste schaal en leg de stukjes gorgonzola op de tomatensaus in de schelpen. Schep de walnoten en peterselie door elkaar en verdeel over de kaas.
5 Zet de ovenschaal in de oven en verwarm ongeveer 5-10 minuten in het midden van de oven. Besprenkel de pastaschelpen voor het serveren met wat olijfolie en garneer met de rucola.
Pastaschelpen gevuld met gorgonzola is een recept van Solo Open Kitchen