Pommes dauphine (aardappelbolletjes)

4
30 min
Bijgerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Zet de aardappelpuree apart. Breng 150 ml water met de boter aan de kook. Roer alle bloem erdoor en blijf roeren tot de deegbal loslaat van de wand van de pan.
  • 2 Neem de pan van de warmtebron en klop 1 ei erdoor. Voeg een tweede ei toe en klop tot het beslag glanst. Meng de aardappelpuree erdoor en roer goed. Laat iets afkoelen. Verhit het frituurvet tot 180°C.
  • 3 Vorm met vochtige handen of een kleine ijsknijper kleine balletjes van het pureebeslag. Klop de laatste eieren los met een klein scheutje water. Wentel de aardappelballetjes erdoor en frituur tot ze goudbruin zijn. Laat uitlekken op keukenpapier.

Pommes dauphine (aardappelbolletjes) is een recept van Solo Open Kitchen

Dit vind je misschien ook lekker

Cajunsteak met maïs, aardappelbolletjes en sla
30 min- Hoofdgerecht
Bekijk recept
aardappelbolletjes met boerenpaté
50 min
Bekijk recept
Steak met mini aardappelbolletjes
45 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Gebakken aardappelbolletjes met erwtjes en munt
35 min Bijgerecht
Bekijk recept

Aardappelwaaiers uit de oven
25 min Bijgerecht
Bekijk recept
Gefrituurde gamba's met aardappelchips
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Aardappel-knolselderijgratin
15 min Bijgerecht
Bekijk recept
Stamppotje met gepofte knoflook en chorizo
35 min Hoofdgerecht
Bekijk recept