Aardappel- en wortelpureekoekjes

4
45 min
Bijgerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Schil de aardappelen en de wortelen en snij in blokjes.
  • 2 Kook de aardappelen samen met de wortelen gaar in gezouten water, giet af en laat even uitdampen op het gedoofde vuur.
  • 3 Doe de aardappelen/wortelen door een roerzeef of stamp ze fijn tot een puree, meng er de drie eidooiers en 1 eetlepel solo onder, kruid af met nootmuskaat en pezo.
  • 4 Maak op een met bloem bestoven werkvlak en rol deeg van de puree en snij daar 12 even dikke plakken van.
  • 5 Verhit 2 eetlepels olie in een braadpan en bak hierin de plakken puree rondom in aan.
  • 6 Leg de plakken op een met olie ingestreken bakplaat en smeer er een laagje kruidenkaas op, zet ze ongeveer 4 minuten onder de grill.
  • 7 Lekker met een slaatje van veldsla, partjes sinaasappel en geroosterde walnoten met een mosterdvinaigrette, en voor de vleeseters, er nog een braadworst of chipolata of kotelet bij.

Aardappel- en wortelpureekoekjes is een recept van Solo Open Kitchen

Dit vind je misschien ook lekker


Kabeljauw met Provençaalse groenten en aardappel-knoflookpuree
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
BBQ speklappen met geroosterde zoete aardappel
45 min- Hoofdgerecht
Bekijk recept
Gepofte zoete aardappel met avocado-maissalade
15 min- Hoofdgerecht
Bekijk recept
Veloutésoepje van zoete aardappel met sint-jakobsvruchten
35 min Voorgerecht
Bekijk recept