Gratin dauphinoise

2
60 min
Bijgerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 * Bestruik de ovenschotel met een beete olijfolie
  • 2 * Verwarm de melk, room, knoflook en het laurierblad
  • 3 * Als het kookt terug afzetten
  • 4 * Schil de ardappelen en snij de in fijne plakjes
  • 5 * Doe 1/3 van de gemalen kaas op de bodem van de overnschaal
  • 6 * Leg daarom een laag aardappelschijfjes en strooi er peper en zout over
  • 7 * Maak zo laagjes tot de aardappelen op zijn, met als laatsxte laag kaas
  • 8 * Zeef de melk boven de overnschotel (moet ongeveer 2/3 onder staan)
  • 9 * Bak dit 35 á 40 minuten in een oven van 200 graden1
  • 0 * Laat ze enkele minuten staan alvorens te serveren1
  • 1 Recept voor 2 á 3 personen

Gratin dauphinoise is een recept van Solo Open Kitchen

Dit vind je misschien ook lekker

Salade dauphinoise
20 min
Bekijk recept
Gratin Dauphinoise
30-60 min -
Bekijk recept
Salade Dauphinoise
20-30 min -
Bekijk recept
Salade Dauphinoise
10-20 min -
Bekijk recept

Aardappel-bloemkoolgratin met hazelnoot
25 min Bijgerecht
Bekijk recept
Aardappel-knolselderijgratin
15 min Bijgerecht
Bekijk recept
Franse groenten- en broodgratin
50 min- Hoofdgerecht
Bekijk recept
Gegratineerde lychees op de wijze van Reims
20 min Voorgerecht
Bekijk recept