Aardappel-andijvieschotel

4
40 min
Hoofdgerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1
    - schil de aardappels, snijd ze in stukken en kook ze in 20 min gaar, giet af en vang het kookvocht op
  • 2
    - stamp de aardappels met een pureestamper tot een grove puree, voeg 25gr boter toe en zoveel kookvocht als nodig is om er een smeuïge massa van te maken
  • 3
    - verwarm de oven voor op 220°C
  • 4
    - bak de spekreepjes 4 min in een pan, voeg de uit toe en fruit 4 min
  • 5
    - neem de pan van het vuur en schep de andijvie erdoor, breng op smaak met peper
  • 6
    - meng het andijviemengsel met de puree
  • 7
    - schep de stamppot in de ovenschaal
  • 8
    - bestrooi de puree met de paneermeel en verdeel de rest van de boter er in stukjes over
  • 9
    - zet de ovenschaal ca 10 min in de oven en laat er een goudbruin korstje opkomen1
  • 0 Je kunt de stamppot een dag van tevoren maken. Bewaar afgedekt in de koelkast en zet de schaal de volgende dag 20 min in een oven van 200°C.

Aardappel-andijvieschotel is een recept van Solo Open Kitchen

Dit vind je misschien ook lekker

Aardappel-andijvieschotel van Ilona
30 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Andijvieschotel
45 min Bijgerecht
Bekijk recept
Pasta-andijvieschotel
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Hartige andijvieschotel
0 min
Bekijk recept

Kabeljauw met Provençaalse groenten en aardappel-knoflookpuree
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
BBQ speklappen met geroosterde zoete aardappel
45 min- Hoofdgerecht
Bekijk recept
Gepofte zoete aardappel met avocado-maissalade
15 min- Hoofdgerecht
Bekijk recept
Veloutésoepje van zoete aardappel met sint-jakobsvruchten
35 min Voorgerecht
Bekijk recept