lamskroon met venkelpuree

4
40 min
Hoofdgerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 * spoel de venkel - bewaar het lof om te garneren - schil de knollen met een dunschiller - in kleine teerlingblokjes snijden
  • 2 * dompel de tomaten, kort in kokend water , in koud laten schrikken- pel de tomaten, snij ze in vier - verwijder de zaadjes - pers deze in een zeef, bewaar het vocht
  • 3 * tomaten in blokjes snijden, met 4 dl olijfolie in pan warmen - tomatenvocht toevoegen en laten sudderen tot compote
  • 4 * aardappelen schillen en gaarkoken - bak intussen de venkel goudbruin in de olijfolie - kruiden met peper en zout
  • 5 * aardappelen pureren en intussen venkel toevoegen (ook boter en melk)
  • 6 * lamkroontjes in de solo braden - daarna 8 minuten laten bakken in oven op 180°C - daarna 5 minuten laten rusten onder alufolie
  • 7 * gesmolten tomaten afwerken met peper en zout en scheutje xeresazijn
  • 8 * venkelpuree op borden, lamkroontje, druppels gesmolten tomaat errond - afwerken met plukje venkelloof !

lamskroon met venkelpuree is een recept van Solo Open Kitchen

Dit vind je misschien ook lekker

Zeeforelfilet in een sesamkorstje, venkelpuree
20 min Voorgerecht
Bekijk recept
Gegratineerde venkelpuree
1uur- Bijgerecht
Bekijk recept
Lamskoteletjes met venkelpuree
60 min - Hoofdgerecht
Bekijk recept
venkelpuree
30 min Bijgerecht
Bekijk recept

Lamskroon met esdoornsiroop, rozemarijn en zoete aardappel
40 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Lamskroon met rozemarijn
35 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Lamskroon met een korstje, raïta met koriander
30 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Lamskroon met primeurgroenten
Hoofdgerecht
Bekijk recept