Spiesje van kwartel met aardappelpapillot

4
120 min
Hoofdgerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 De krielaardappeltjes
  • 2 Was de aardappeltjes en voeg ze zonder te schillen toe aan gezouten kokend water. Kook ze gaar.
  • 3 Giet de aardappelen af en schrik ze even onder koud water. Pel ze daarna.
  • 4 Kruidenmargarine
  • 5 Laat Solo op kamertemperatuur kneedbaar worden.
  • 6 Hak de peterselie, kervel, basilicum en look extra fijn. Meng de kruiden onder de Solo.
  • 7 Vorm de mengeling tot een rol met behulp van een stuk vershoudfolie. Plaats de rol enkele uren in de koelkast zodat hij zich makkelijk laat versnijden.
  • 8 Papillot
  • 9 Maak papillotjes uit aluminiumpapier waarvan je zakjes maakt. 1
  • 0 Schep in elk zakje wat aardappeltjes en voeg er een flinke schijf kruidenmargarine aan toe. Sluit de zakjes goed af. 1
  • 1 Bak de papillotten ongeveer 15 minuten op de barbecue.1
  • 2 Tip: Overschotjes van de kruidenmargarine kan je apart inpakken in vershoudfolie en bewaren in de diepvriezer. 1
  • 3 Saladetorentje1
  • 4 Maak de asperges schoon en was de boontjes. 1
  • 5 Snij de asperges en boontjes zeer fijn en kook ze heel kort in gezouten water zodat ze lekker knapperig blijven.1
  • 6 Snij de zongedroogde tomaten even klein. 1
  • 7 Laat de pijnboompitten in een niet-ingevette braadpan goudgeel kleuren. 1
  • 8 Meng de gekookte asperges en boontjes samen met de versneden zongedroogde tomaten en de luzernescheuten tot een salade. 1
  • 9 Ontdoe de avocado van zijn schil en pit en plet fijn of pureer. 2
  • 0 Voeg er een flinke scheut vers limoensap en verse fijngehakte koriander aan toe. Breng op smaak met peper en zout.Breng in een ringvorm een laagje van ongeveer 1 cm avocadopuree aan. Vul de ring verder met de salade van asperges en boontjes.KwartelspiesjeWeek de houten spiesjes in water.Ontpit de dadels door er overlangs een sneetje in te geven. Vul ze op met een bolletje Reblochon. Wikkel rond elke dadel een fijn sneetje gerookt ontbijtspek.Kruid de kwartelfilets met peper en zout en/of een barbecue-kruidenmengeling.Rijg de kwartelfilets en de gevulde dadels afwisselend op een spiesje.Bak de spiesjes ongeveer 10 minuten op de barbecue. Kwartel moet sappig en nog wat rosé zijn.BordschikkingDresseer de papillot en het spiesje op het bord naast het groentetorentje. Versier het torentje met een blaadje verse koriander. Laat je gasten zelf hun papillot openen zodat ze verrast worden door de heerlijke geuren van de kruiden.

Spiesje van kwartel met aardappelpapillot is een recept van Solo Open Kitchen

Dit vind je misschien ook lekker

Aardappelpapillot
10 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Côte à l'os met chimichurri-saus en aardappelpapillot
35 min Hoofdgerecht
Bekijk recept

Kir royal met aardbeien (alcoholvrij)
10 min Snack
Bekijk recept
Pittige mosselspiesjes met saffraanrijst
30 min-
Bekijk recept
Thaise visfondue
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Garnalen met basilicum en spek
20 min- Lunchgerecht
Bekijk recept