Eendenborst met een sausje van Calvados

4
90 min
Hoofdgerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 De aardappelpuree
  • 2 Schil de aardappelen en kook ze in gezouten water.
  • 3 Giet de aardappelen af als ze gaar zijn.
  • 4 Voeg er de 2 eidooiers aan toe en pureer.
  • 5 Kruid af met wat peper, zout en muskaatnoot.
  • 6 Voeg er als laatste nog een klontje Solo en een scheutje light room aan toe voor een lekker smeuïge puree.
  • 7 De taartjes van appel, geitenkaas en peperkoek
  • 8 Schil de appelen en snij er dikke plakken van 1 cm langs beide zijden van het klokhuis af. De schijfjes appel en geitenkaas moeten even dik zijn als de peperkoek.
  • 9 Snij met een ringvorm rondjes uit deze 3 ingrediënten. 1
  • 0 Bak de schijfjes appel kort in wat Solo en blus met een lepeltje honing. 1
  • 1 Bouw elk taartje met een plakje peperkoek, appel, geitenkaas, peperkoek en appel.1
  • 2 Snij uit het brickdeeg driehoeken die groot genoeg zijn om het taartje volledig te omhullen. 1
  • 3 Smeer een driehoekje in met wat honing en strooi hierop wat verse tijmblaadjes. Draai het deeg rond het taartje met de tijm aan de binnenkant, zodat het taartje mooi omhuld is.1
  • 4 Maak het brickdeeg onderaan vast met een tandenstoker en plaats de taartjes in een ingevette schaal in de oven op 180° tot het filodeeg goudbruin kleurt.1
  • 5 De saus1
  • 6 Hak het sjalotje fijn en stoof het aan in een beetje Solo. 1
  • 7 Voeg de overschotjes van de peperkoek en de appelen toe. 1
  • 8 Flambeer met een flinke scheut Calvados en blus met de bruine fond. 1
  • 9 Mix en zeef de saus. 2
  • 0 Hou warm op een zacht vuurtje.De eendenborstfiletsIndien nodig, verwijder het overtollige vet van de eendenborstfilets tot je nog een laagje van ongeveer 1 cm overhoudt.Kerf ruitjes in het vet in tot bijna op het vlees. Kruid met peper en zout.Braad de eendenborstfilets in een pan zonder vetstof. Begin met de vetkant en draai daarna de filets om. Zorg ervoor dat de filets rosé blijven vanbinnen. BordschikkingPlaats een taartje op elk bord, met een toefje shiso of krulsla erbovenop. Maak met behulp van 2 eetlepels een quenelle (ovaal bolletje) van puree. Snij de eendenfilets in schijfjes en schik enkele schijfjes eend langs het taartje en de puree. Lepel er wat saus overheen en leg eventueel een paar gefrituurde uiringen op de puree.

Eendenborst met een sausje van Calvados is een recept van Solo Open Kitchen

Dit vind je misschien ook lekker

Gebakken appel en appelchips met ijs
30 min Nagerecht
Bekijk recept
Normandische hapjes
20 min Voorgerecht
Bekijk recept
Bladerdeegpasteitjes met camembert en appel
20 min Voorgerecht
Bekijk recept
Kip met appelen en calvadossaus
Hoofdgerecht
Bekijk recept

Velouté van champignons uit de Gascogne streek
35 min
Bekijk recept
Gembereend met shii-take
25 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Carpaccio van champignons met gerookte eendenborst
20 min Voorgerecht
Bekijk recept
Carpaccio van gerookte eendenborst met roze pompelmoes
20 min Voorgerecht
Bekijk recept