Ovenaardappelen met ham

4
70 min
Bijgerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Boen of schraap de aardappels schoon. Spoel ze en dep ze droog. Snij ze met een scherp mesje in alsof u ze in plakjes wilt snijden, maar zo, dat u de plakjes net niet lossnijdt.
  • 2 Snipper de ham. Pel en plet de knoflook. Vermeng ze allebei samen met de boter en de tuinkruiden.
  • 3 Schik de aardappeltjes in een met olie ingevette schaal. Schep op elke aardappel een flinke lepel van het hammengsel en druk het er wat in.
  • 4 Zet 30 tot 40 minuten in een warme oven van 180°C, of tot de aardappeltjes goed gaar zijn. Dek ze eventueel af met aluminiumfolie als ze te snel zouden kleuren.
  • 5 Oudere aardappelen, met een dikkere schil, kunt u beter schillen, of eerst koken en dan pellen.

Ovenaardappelen met ham is een recept van Solo Open Kitchen

Dit vind je misschien ook lekker

Ovenschotel met boursin en ham
15 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Warme bonensalade met krokante ham
10 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Schorseneren met ham en ei
30 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Sandwich ham met geroosterde tomaat
20 min
Bekijk recept

Ovenaardappelen met geroosterde worst
15 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Porchetta met ovenaardappelen
15 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Ovenaardappelen met kruidenboter
20 min Bijgerecht
Bekijk recept
Ovenaardappelen met kurkuma en romesco
15 min Bijgerecht
Bekijk recept