Reebout met tijm en portsaus

4
40 min
Hoofdgerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Verwarm de oven voor op 200 °C. Halveer de knoflooktenen in de lengte. Vet de braadslee in met olie. Dep de reebout droog met keukenpapier. Maak er met een mes 12 kleine inkepingen in. Vul ze elk met ½ teen knoflook en 1 takje tijm (pikeren). Bestrooi met peper en zout.
  • 2 Verhit 3 el boter en de olie in een grote koekenpan en bak de bout in 5 min. rondom aan. Het geeft niet als het bot uit de pan steekt. Leg de bout in de braadslee, schenk het bakvet erover en verdeel de rest van de boter in vlokken erover. Steek de thermometer in het dikste deel van het vlees. Bak de bout in ca. 45 min. gaar of tot de thermometer 70 °C aangeeft. Bedruip elke 15 min. met bakvet.
  • 3 Neem het vlees uit de oven en schep het braadvet uit de braadslee. Dek het vlees af met aluminiumfolie en laat 15 min. rusten. Schep ondertussen het braadvet van de reebout in een steelpan. Voeg de port en wildfond toe en breng aan de kook. Laat op laag vuur 15 min. inkoken. Voeg de slagroom toe en breng op smaak met peper en eventueel zout. Serveer de reebout met de saus.

Reebout met tijm en portsaus is een recept van Albert Heijn

Dit vind je misschien ook lekker

Hertenbiefstuk met portsaus
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Gegrilde hertenbiefstuk met portsaus
45 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Kalfsschnitzel met portsaus
30 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Hertenbiefstuk met specerijen-portsaus
25 min Hoofdgerecht
Bekijk recept

Joris Bijdendijks reestoof met karamelappel en aardappelwaaiers
1u30 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Reebout
Langer dan 1 uur - Hoofdgerecht
Bekijk recept
Reebout Met Kaassaus
Langer dan 1 uur -
Bekijk recept
Reebout
Langer dan 1 uur - Hoofdgerecht
Bekijk recept