Rustieke erwtensoep met ham en roggeknoedels

6
1u30 min
Voorgerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Snijd de ham in grove stukken. Verwarm een grote ovenbestendige pan op middelhoog vuur. Voeg een scheut olijfolie en de ham toe. Bak al roerende enkele min. zachtjes. Voeg de ui, wortel en bleekselderij toe, samen met de laurier en een flinke snuf peper. Doe de deksel op de pan en laat 20 min. zachtjes bakken, of tot de groenten zacht zijn. Schep af en toe om. Giet de bouillon erbij en breng aan de kook. Draai het vuur omlaag, doe de deksel op de pan en laat ca. 1 uur pruttelen, of tot de ham zacht is en uit elkaar valt. Schep eventueel schuim van het oppervlak.
  • 2 Maal ondertussen het roggebrood fijn in een keukenmachine en doe samen met de bloem, het bakpoeder en wat zout in een schone mengkom. Rasp de boter boven de kom en wat nootmuskaat. Giet geleidelijk ca. 75 ml koud water in de kom en meng het geheel tot een bal zacht deeg. Verdeel het deeg in 12 gelijke delen en rol van elk deel een balletje. Leg op een met bloem bestoven bord, bedek met vershoudfolie en schuif in de koelkast.
  • 3 Verwarm de oven voor tot 180 ºC. Verwijder, als de soep klaar is, de ham en trek met 2 vorken in stukjes. Doe de ham terug in de soep. Breng de soep indien nodig op smaak met zout en peper en voeg de erwten toe. Plaats de knoedels voorzichtig op het oppervlak van de soep. Zet de pan vervolgens zonder deksel 25 min. in de oven, of tot de knoedels goudbruin en gaar zijn.
  • 4 Zet de soep midden op tafel met het eventuele bladgroen van de bleekselderij eroverheen gestrooid.

Rustieke erwtensoep met ham en roggeknoedels is een recept van Albert Heijn

Dit vind je misschien ook lekker


Boerensalade met Texelse kaas in een weckpot
30 min- Lunchgerecht
Bekijk recept
Patrijs met zuurkoolstamppot en mosterdsaus
35 min Voorgerecht
Bekijk recept
Rustieke appeltaart
50 min Nagerecht
Bekijk recept
Rustieke uitsmijter met gegrild brood, spinazie
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept