Intense notentaart

10
35 min
Gebak
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Verwarm de oven voor op 140 ºC. Bekleed de bodem van de springvorm met bakpapier en vet in. Maal de hazelnoten, amandelen en walnoten fijn in de keukenmachine en doe in een kom. Splits de eieren. Snijd de boter in blokjes en doe samen met de eidooiers en suiker in de keukenmachine. Draai tot een licht en romig mengsel. Roer het notenmengsel, de cranberry's, amaretto, kaneel en kruidnagel erdoor.
  • 2 Klop de eiwitten stijf in een schone, vetvrije kom en klop voorzichtig door het notenmengsel. Verdeel de vulling over de springvorm en bak de taart in ca. 45 min. in het midden van de oven. Controleer na 30 min. op gaarheid. Prik een satéprikker in het midden van taart. Komt deze er schoon uit, dan is de taart gaar. Laat de taart in 1 uur op een rooster afkoelen tot kamertemperatuur. Verwijder de rand van de springvorm. Breek chocolade in stukjes en doe in een kom.
  • 3 Hang de kom boven een pan kokend water. Zorg ervoor dat de bodem van de kom het kokende water niet raakt. Smelt de chocolade au bain-marie. Blijf roeren tot de chocolade helemaal is gesmolten. Besmeer de taart ermee. Laat de chocolade in 30 min. drogen, snijd de taart in blokjes en serveer.

Intense notentaart is een recept van Albert Heijn

Dit vind je misschien ook lekker

Platte notentaart
2 uur-
Bekijk recept
Appel notentaart
105 min
Bekijk recept
Crunchy appel-notentaart
20 min Nagerecht
Bekijk recept
Notenschuimtaart
45 min Nagerecht
Bekijk recept

Potjes chocoladecappuccino, sorbet van peren
20 min
Bekijk recept
Brownies met intense chocoladesmaak
15 min Nagerecht
Bekijk recept
visrollade met witte wijnsaus
0 min
Bekijk recept
Knoflookchips
0 min
Bekijk recept