Gestoofde kalfswangen met appel en amandelschaafsel

4
30 min
Hoofdgerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Snijd het vlees in stukken van 2 cm. Schep het vlees om met het anijszaad, paprikapoeder, peper en zout. Verhit de olie in de pan en bak het vlees in twee delen rondom in 8 min. bruin. Snijd ondertussen de knoflook fijn en de bospeen in stukken van 2 cm. Snijd de blaadjes oregano fijn. Neem het vlees uit de pan en bak de peen, oregano en knoflook 5 min. op middelhoog vuur in het achtergebleven bakvet.
  • 2 Schil ondertussen de appels, snijd in parten en verwijder het klokhuis. Snijd het vruchtvlees in stukjes. Laat de uien uitlekken en vang het vocht op. Doe het vlees terug in de pan, voeg de appel, het vocht van de uien, port en fond toe en breng het geheel aan de kook. Draai het vuur laag, doe de deksel op de pan en laat het vlees in 2 uur garen. Roer regelmatig.
  • 3 Verhit een koekenpan zonder olie of boter en rooster het amandelschaafsel 3 min. op middelhoog vuur goudbruin. Laat afkoelen op een bord. Neem de braadpan van het vuur en trek het vlees met 2 vorken uit elkaar. Verwijder de stukjes vet. Doe het vlees terug in de pan. Snijd de peterselie fijn en roer met de uien door de stoof. Bestrooi met het amandelschaafsel en serveer met het stokbrood.

Gestoofde kalfswangen met appel en amandelschaafsel is een recept van Albert Heijn

Dit vind je misschien ook lekker

Vruchtensalade
10 min Nagerecht
Bekijk recept
Frangipane met vanillesaus
30 min- Nagerecht
Bekijk recept
Slagroomtaart
50 min Gebak
Bekijk recept
Kool-noedelsalade met amandel en kip
15 min Hoofdgerecht
Bekijk recept

Garnalencurry
45 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Ovengroenten winter
10 min Bijgerecht
Bekijk recept
Gestoofde venkel met spekjes
25 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Gestoofde bospeen met platte gehaktballen
30 min-
Bekijk recept