Kippenragoutgratin
0
sterren op basis van
0
stem(men)
person
4
timer
40 min
restaurant
Voorgerecht
link
Albert Heijn
print
Ingrediënten
1 hele kip (in stukken gesneden)
2 kippenbouillontabletten
1 ui (gesnipperd)
250 g winterpeen (in plakjes)
1 takje tijm ((bakje 15 g), gerist)
1 mespunt gemalen foelie
75 g boter ( extra voor het gratineren)
1 bakje champignons ((150 g), in kleine stukjes)
65 g bloem (gezeefd)
1 mespunt kerriepoeder
75 ml witte wijn (Chardonnay of Viognier)
½ citroen (uitgeperst)
2 el slagroom (bekertje 125 ml)
1 eidooier
4 el paneermeel (pakje 150 g)
1 takje peterselie (zakje 30 g)
Bereiding
Doe de kip in een soeppan. Vul met water tot de kip net onder staat. Breng aan de kook en voeg de bouillontabletten, ui, peen, tijm en het laurierblad toe. Laat op laag vuur 2 uur trekken. Voeg de laatste 10 min. de foelie toe.
Neem de kip uit de bouillon, pluk het vlees van het bot en snijd het vlees klein. Zeef de bouillon door een fijne zeef of een schone en uitgespoelde theedoek. Houd een 1/2 liter heldere bouillon apart. Met de rest van de bouillon wordt ragout gemaakt.
Verhit 10 g boter en bak de champignons 3 min. Laat 65 g boter smelten in een soeppan en voeg de bloem toe. Laat op laag vuur in 5 min. gaar worden tot het mengsel glanst. Voeg het kerriepoeder, de kip en de champignons toe. Roer de wijn, bouillon en citroensap er naar smaak door. Breng aan de kook en voeg naar smaak peper en zout toe. Meng de slagroom met de eidooier en spatel door de ragout.
Warm de oven voor op 220 °C. Vul de ovenschaaltjes met ragout. Bestrooi met paneermeel en verdeel er wat stukjes boter over. Zet ca. 15 min. in de oven.
Verwarm de achtergehouden bouillon. Garneer de ragout met wat peterselie en serveer met een glaasje bouillon.
Kippenragoutgratin is een recept van
Albert Heijn
Receptenzoeker
search
Dit vind je misschien ook lekker